Facebook adatvédelmi beállítások: Hogyan tarthatod profilod titokban

Facebook adatvédelmi beállítások
(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

A Facebook adatvédelmi beállításai kissé paradoxonnak tűnhetnek. A Facebook nem éppen ismert arról, hogy megvédi felhasználói magánéletét. Úgy tűnik, hogy a vállalat az adatvédelmi botránytól az adatvédelmi botrányig ugrik, és folyamatosan nyilvánosságra kerülnek a felhasználói adatokkal visszaélő legfrissebb esetek.

De nem csak ezért érdemes felkerülni a Facebook adatvédelmi beállításaira. Ha nem akarja, hogy a világ és kutyájuk szabadon böngészhessen a fotóitokon, akkor néhány opciót meg akar változtatni. Ha van nyilvános vagy üzleti profilja, majd külön magánprofilja, akkor is ügyelnie kell arra, hogy személyes profilját a lehető legmagasabb szinten tartsa.

Sajnos a Facebook nem teszi ezt egyszerűvé, a beállítások szétszórva vannak. Erre jön ez az útmutató - kövesse tippjeinket, és képes leszel elhárítani az irányítást a Facebook megragadó csápjaitól.



További közösségi média tippeket a kreatívok számára a következő útmutatóban talál hogyan lehet megváltoztatni a betűtípust az Instagram életrajzában és a a legjobb közösségi média platformok művészek és tervezők számára .

Kattintson a képek jobb felső sarkában a nagyításhoz.

hogyan kell festeni az eget és a felhőket

Alapvető Facebook-beállítások a változtatáshoz

Facebook adatvédelmi beállítások

Korlátozhatja, hogy kik láthatják fotóalbumait, de ezeket egyenként kell megtennie(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

Számos Facebook-tartalmad mindenki számára nyilvánosan elérhető, még azok is, akik nem szerepelnek a barátlistádon. Ha nem ezt szeretné, kattintson a lefelé mutató nyílra a Facebook felső menüsorának jobb oldalán, majd kattintson a Beállítások gombra. Irány az Adatvédelem szakasz. Itt állíthatja be, hogy kik láthatják jövőbeni és korábbi bejegyzéseit, megjelenik-e a keresőmotorokban, ki adhat hozzá barátként és egyebeket.

Ha korlátozni kívánja, hogy kik láthatják a fotóit, az kicsit jobban érintett. Lépjen a profiljára, kattintson a Fotók> Albumok elemre, majd kattintson a módosítani kívánt albumra. Kattintson a Szerkesztés elemre, majd az Adatvédelem alatt válassza ki, hogy ki láthatja. Ehhez az egyes fotókhoz lépjen a Fotók szakaszba, kattintson egy képre, majd kattintson a Szerkesztés gombra, és válassza ki, hogy kivel osztja meg.

hp zbook studio g4 dreamcolor amazon

Facebook adatvédelmi beállítások

A Névjegy részed sok mindent elárulhat rólad, de néhány beállítással megállíthatod az idegeneket, akik kíváncsiskodnak(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

A Facebook About rovata sok mindent elárulhat rólad is, például a várost, ahol élsz, az elérhetőségedet és a kapcsolatod állapotát. Ha nem szeretné, hogy ez az információ megjelenjen mindenkinek, aki a profiljába botlik, korlátozza azt.

Ehhez lépjen a profiljára, majd kattintson a borítókép alatt található Névjegy gombra. Válasszon ki egy szakaszt a bal oldali panelen (például: „Helyek, ahol élt”), majd vigye az egérmutatót a módosítani kívánt információk fölé. Kattintson a Szerkesztés gombra, majd a közönségválasztóval válassza ki, hogy ki láthatja. Ha végzett, kattintson a Módosítások mentése gombra.

Ne feledje, hogy bizonyos információk, például a neved, a profilképed és a felhasználóneved, mindig nyilvánosak, és nem rejthetők el.

A Facebook adatvédelmi beállításainak módosítása az egyes bejegyzésekhez

Facebook adatvédelmi beállítások

Minden bejegyzés készítésekor a meglehetősen testreszabható opciók közül kiválaszthatja, hogy ki láthatja(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

Amikor közzétesz egy bejegyzést a Facebookon, kiválaszthatja, hogy ki láthatja. A barátok címkézésének, a fényképek csatolásának és a tevékenység beállításának lehetőségei alatt két kapcsoló található: Hírcsatorna és Az Ön története. Mindegyik jobb oldali legördülő menüből választhatja ki, hogy ki láthatja a bejegyzést.

Alapértelmezés szerint három lehetőség jelenik meg: „Nyilvános”, „Barátok” és „Barátok, kivéve…”. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy bizonyos barátokat kizárhasson a bejegyzéséből. Ha a 'Tovább ...' gombra kattint, lehetőségeket kap arra, hogy megoszthassa a bejegyzést maroknyi konkrét baráttal, vagy csak azt engedje meg magának, hogy megnézze.

Ennek azonban nincs vége. A lehetőségek listájának alján található az „Összes megtekintése” gomb; kattintson erre, és egyéni szabályokat állíthat be a bejegyzéséhez. Ez adja a legtöbb ellenőrzést a bejegyzésed felett, lehetővé téve bizonyos személyek és listák felvételét, mások kizárását és annak megválasztását, hogy a címkézett emberek barátai is láthassák-e. Elég mélyen el van temetve, de ez a lehetőség, ha a legnagyobb irányítást szeretné elérni.

Facebook adatvédelmi beállítások

Ha azt szeretné, hogy jövőbeli bejegyzéseit csak bizonyos személyek láthassák, akkor ezt az Adatvédelmi beállítások között teheti meg(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

Ha azt szeretné, hogy a későbbiekben a bejegyzések legyenek az alapértelmezettek, kattintson a Facebook beállításaiban az Adatvédelem elemre, majd a „Ki láthatja a jövőbeli bejegyzéseit?” Melletti Szerkesztés elemre és válasszon egy lehetőséget.

A bejegyzések megosztási beállításait a közzététel után is módosíthatja. Csak keresse meg a bejegyzést, majd kattintson a dátum és idő információ melletti közönség gombra. Ugyanazokat a lehetőségeket kapja meg, mint egy új bejegyzés létrehozásakor. Ne feledje, hogy ha megosztott valamit egy ismerősének idővonalán, akkor azt a megosztási beállításai szabályozzák, nem az Öné.

Használja a Facebook listákat a jobb ellenőrzéshez

Facebook adatvédelmi beállítások

A photoshop válassza ki az összes nem átlátszó képpontot
Barátlisták készítése gyors módja a tartalom megosztásának csak egy kiválasztott csoporttal(Kép jóváírása: Alex Blake)

Néha csak meg akar osztani valamit egy adott baráti társasággal. Bár egyesével kiválaszthatja az egyes barátokat, sokkal könnyebb létrehozni egy listát, és közvetlenül megosztani azokkal az emberekkel. Ez a magánéletét is védi azáltal, hogy nem osztja túl az embereket, akik nem a kívánt közönségnek számítanak.

Hasznos, hogy a Facebook létrehoz néhány listát az Ön számára. A kezdőlapon kattintson a 'Barátlisták' elemre a Felfedezés részben a bal oldalon (lehet, hogy a 'További információ' alatt van elrejtve). Három listát fog látni: Közeli barátok, Ismerősök és Korlátozottak. Mindegyik üresen indul, lehetővé téve, hogy szükség szerint felvehessen embereket.

Az Ismerősök listája olyan embereknek szól, akikkel csak alkalmanként osztozik meg, talán például kollégáival. Bejegyzés létrehozásakor kiválaszthatja, hogy meg szeretné-e osztani őket a „Barátokkal, kivéve ismerősökkel”, hogy kizárja őket. A Korlátozottak listája azoknak szól, akikkel tényleg nem akarsz mindent megosztani - például a főnöködnek -, és ezek az emberek csak a nyilvános tartalmaidat és minden olyan tartalmat fognak látni, amelyen meg vannak címkézve.

Ha egy kicsit nagyobb irányítást szeretne, kattintson a 'Lista létrehozása' gombra, és kezdje el hozzáadni ismerőseit egy új egyéni listához.

Kinyomja magát mások Facebook-bejegyzéseiből

Facebook adatvédelmi beállítások

hogyan lehet visszavonni egy kijelölést a photoshopban
Ha valaki megcímkéz egy bejegyzésben, az Idővonal áttekintése lehetővé teszi, hogy ne jelenjen meg az idővonalon(Kép jóváírása: Alex Blake / Facebook)

Ha egy ismerős megcímkézett téged egy olyan bejegyzésben vagy képben, amelyhez nem szeretnél társulni, többféleképpen távolíthatod el a neved róla. Vigye az egérmutatót egy fénykép fölé, kattintson az Opciók elemre, majd kattintson a „Címke eltávolítása” gombra. Egy bejegyzésnél kattintson a jobb felső sarokban található… gombra, majd kattintson a „Címke eltávolítása” gombra. Ezzel nem törli a képet, csak a nevét.

Ha ezt meg szeretné tenni, mielőtt az oldalára felkerülnének, kapcsolja be az Idővonal áttekintését. Menjen a Facebook Beállítások szakaszába, majd kattintson a bal oldalon az „Idővonal és címkézés” elemre; az Áttekintés részben kattintson a Szerkesztés elemre a „Bejegyzések áttekintése, amelyekben megcímkézett, mielőtt a bejegyzés megjelenik az idővonaladon?” felirat mellett. Változtassa ezt Engedélyezve értékre. Ebben a szakaszban áttekintheti a címkéket, mielőtt azokat rájuk alkalmaznák.

Van azonban egy fogás - az Idővonal-felülvizsgálat csak azt vezérelheti, ami a saját idővonalán jelenik meg, az emberek hírcsatornájában vagy a keresési eredmények között nem.

Olvass tovább: